Panna cotta van kokos met meloen en sechuanpeper

553 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1/2 l kokosmelk
  • 70 g griessuiker
  • 1,5 gelatineblaadjes van 3 g
  • 1 cavaillon
  • 20 cl zoete witte wijn
  • 1 mespunt gemalen sechuanpeper
  • 4 glaasjes
  1. Warm de kokosmelk op met de suiker. Laat niet koken!
  2. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water en pers ze uit.
  3. Neem de kokosmelk van het vuur en meng de gelatine met de warme kokosmelk.
  4. Laat de kokosmelk wat afkoelen en vul hiermee de glaasjes. Zet de glaasjes schuin in bijvoorbeeld een eierkarton. Plaats ze in de koeling voor minstens 2 uur.
  5. Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en schep het vruchtvlees eruit.
  6. Mix het vruchtvlees grondig met de witte wijn. Zet de meloenmoes in de koeling.
  7. Voor de afwerking: neem de glaasjes uit de koeling en vul ze tot de rand met de meloenmoes. Bestrooi lichtjes met de sechuanpeper en dien op.
Solo