Panna cotta van kokos en witte chocolade met aardbeien en gekarameliseerde ananas

404 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 ml kokosmelk
  • 70 g suiker
  • 100 g witte chocolade (grof gehakt)
  • 1,5 gelatineblaadje
  • 2 vanillestokken (leeggeschraapt)
  • 100 g aardbeien
  • 1/2 ananas
  • 80 g suiker voor de ananas
  • 40 g Solo
  1. Warm de kokosmelk op met de suiker en de geschraapte vanille. Neem van het vuur.
  2. Laat het gelatineblaadje weken in ijskoud water.
  3. Voeg de witte chocolade toe aan de warme kokosmelk en voeg er vervolgens het uitgeperste gelatineblaadje aan toe.
  4. Giet dit mengsel in een vorm en laat het opstijven in de koeling.
  5. Schil de ananas, verwijder de pitten en de kern met een mesje en snijd de ananas in blokjes.
  6. Snijd de groene kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes.
  7. Laat de suiker karameliseren in een antiaanbakpan en voeg er de Solo aan toe. Voeg nu de ananas toe en laat mooi karameliseren.
  8. Haal de panna cotta uit de vorm en verdeel deze met een scherp, liefst verwarmd mes in 4 gelijke porties.
  9. Verdeel er de schijfjes aardbei op aan 1 kant en de ananas aan de andere kant. Druppel er de karamel van de ananas rond en dien op.
Solo