Panna cotta met speculaas en carpaccio van aardbeien

1116 20 4 5
Aantal personen:
  • 10 g Solo Vloeibaar
  • 0,25 l light room
  • 1.5 gelatineblaadje
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 100 g speculaas
  • 0.25 l melk
  • 8 aardbeien
  • scheutje olijfolie
  • 1 kardemomzaadje
  • enkele muntblaadjes
  • 2 sneden peperkoek
  1. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.
  2. Roer de suiker en speculaas onder de light room en de melk en warm op. Blijf roeren met een garde om de speculaas op te lossen.
  3. Voeg de geweekte gelatine toe.
  4. Giet het mengsel in 4 grote glazen.
  5. Snij de aardbeien in dunne plakjes en laat marineren in een scheutje olijfolie en de geraspte kardemom.
  6. Schik ze in een waaier op de afgekoelde en opgesteven panna cotta. Versier met een muntblaadje.
  7. Snij de peperkoekplakken in 4 stukken.
  8. Smeer ze lichtjes in met Solo Vloeibaar en bestrooi met suiker.
  9. Toast de peperkoek in een toaster.
  10. Leg bij elk glas een sneetje warme toast en dien op.
Solo
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht