Panna cotta met mango

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 rijpe mango
  • 6 blaadjes gelatine, elk 2 gr
  • 400 ml melk
  • 400 ml room
  • 150 gr suiker
  • mespunt saffraandraadjes
  • 100 gr gepelde hazelnoten
  1. Halveer de mango, verwijder de pit en schil beide parten, snij vervolgens in blokjes.
  2. Pureer de helft van de mangoblokjes met een staafmixer of keukenrobot, hou de andere helft apart voor de afwerking.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  4. Giet de melk en de room in een steelpannetje, samen met de suiker, enkele saffraandraadjes en de mangopuree, breng al roerend aan de kook.
  5. Neem het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze op in het melk/roommengsel.
  6. Zet het pannetje in een koudwaterbad om lichtjes af te koelen, roer regelmatig om.
  7. Schenk het lichtjes afgekoelde melk/roommengsel in schaaltjes en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
  8. Rooster de nootjes in een antikleefpan zonder vetstof, hak ze daarna grof.
  9. Verdeel de mangoblokjes en de gehakte nootjes over de panna cotta en dien op.
Victor S.