Panna cotta met groene coulis

12 10 0 5
Aantal personen:
  • Coulis:
  • 2 groene kiwi's, geschild en in blokjes
  • 4 tl suiker
  • 15 gr gelatineblaadjes
  • Panna cotta;
  • 1,25 dl slagroom
  • 125 gr suiker
  • 5 dl afgeroomde melk
  • 2 Gold-kiwi's, geschild en in blokjes
  1. Pureer de groene kiwiblokjes samen met 4 theelepels suiker tot een gladde coulis.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Doe de room en de suiker in een kommetje en plaats dat 1 minuut in de microgolfoven.
  4. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en los ze op in de suikerroom.
  5. Voeg de melk toe, goed roeren en verdeel het mengsel over 6 potjes.
  6. Plaats deze minstens 4 uur in de koelkast.
  7. Haal de panna cotta uit de koelkast en zet de potjes een halve minuut in een bodempje warm water, zo komt de panna cotta makkelijker los!
  8. Keer de potjes om op een dessertbord, nappeer rondom met de groene coulis en werk af met de stukjes Gold-Kiwi.
Victor S.