Panna cotta met gebakken appels en calvadoskaramel

16 30 4 5
Aantal personen:
  • 2,5 DL melk
  • 4 à 5 blaadjes gelatine
  • 1/2 vanillestok
  • 50 GR rietsuiker
  • 2 appelen
  • 30 GR suiker
  • 35 GR boter
  • 25 GR tarwesuikersiroop
  • 25 GR bruine suiker
  • 1 EL room
  • 1 EL calvados
  1. Bereid de panna cotta. Breng room en melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Voeg de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en los al roerend op. Giet in glazen en laat opstijven in de koelkast.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Bak deze in boter en bestrooi met suiker. Lepel de appelschijfjes over de panna cotta.
  3. Maak een saus door bruine suiker, tarwesuikersiroop, boter, room en calvados in een pannetje al roerend te verwarmen.
  4. Giet de saus over de appeltjes.
NelekeP