Panna cotta met appeltjes en notenmengeling

5 40 0 5
Aantal personen:
  • Liter 1/2 room
  • 1 Vanillestok,
  • Gr 150 Suiker
  • 4 Gelatineblaadjes
  • 2 Stoofappelen
  • 60 Notenmengeling
  • Dl 1/2 Calvados
  • Gr 25 Boter
  1. Appelen schillen en in kleine schijfjes doen . Bak de blokjes in 50gr suiker en boter . Laat ze karamelliseren en blus met calvados .laat de noten kleuren in antikleefpan .Hak daarna de noten fijn . Week de Gelatineblaadjes in ijskoud water .
  2. Snij de Vanillestok in 2 en schraap de zaadjes eruit . Breng suiker en room en Vanillestok en zaadjes aan de kook . Laat vijf minuten uitkoken . Knijp de Gelatineblaadjes uit en los ze op in de vloeistof . Zeef het geheel . Verdeel de appeltjes over de glaasjes en giet er het mengsel over en laat vier uur opstijven . Werk af met notenmengeling
Izegem 54