Pangasius met tomaat, champignons en aardappel

1540 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 mooie pangasiusfilets
  • Solo Vloeibaar
  • 6 tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g grof broodkruim
  • 150 g champignons
  • 500 g aardappelen
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 3 takjes tijm
  • enkele plukjes platte peterselie
  1. Was de tomaten en mix ze in de keukenrobot met het teentje geraspte knoflook en de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat dit goed inkoken tot je een vrij dikke saus bekomt.
  3. Schik de pangasiusfilets in een ovenschotel, bestrijk ze met de tomatensaus en bestrooi ze met het broodkruim.
  4. Snij de champignons in partjes en snij de lente-uitjes schuin in schijfjes.
  5. Was de aardappelen en snij ze in schijfjes.
  6. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan met antiaanbaklaag en laat hierin de aardappelen mooi kleuren.
  7. Laat de pangasiusfilets ongeveer 8 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.
  8. Voeg de champignons en de tijm bij de aardappelen en laat even meekleuren. Voeg er de lente-uitjes aan toe en kruid het geheel met peper en zout.
  9. Schik de warme aardappelsalade op de borden, plaats er de pangasiusfilets op en werk af met een mooi takje peterselie.
Solo