Panettone-custardtaart uit de oven

284 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 g ontpitte en voorgewelde pruimen
  • 4 eetlepels amaretto
  • 250 g panettone Italiaans zoet brood
  • 4.5 eetlepels Solo
  • 750 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 g kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • poedersuiker voor de garnering
  • 3 eieren
  1. Verhit de grill op 180°C.
  2. Doe de pruimen in een ovenschaal en schenk er de amaretto over.
  3. Snij de panettone in plakken, en de plakken in repen.
  4. Besmeer de repen met de Solo en rooster ze goudbruin onder een hete grill.
  5. Verwarm de oven op 180°C.
  6. Leg de repen panettone dakpansgewijs over de pruimen in de kleinste schaal.
  7. Verwarm de melk met de vanillesuiker en de kristalsuiker in een steelpan en breng het geheel net niet aan de kook.
  8. Klop in een kommetje de eieren met de extra dooiers los en giet al kloppend de hete melk bij het ei (let er op dat de melk niet kookt, anders krijg je een roerei!).
  9. Giet dit mengsel over de panettone in de ovenschaal.
  10. Zet de ovenschaal in een grotere schaal of braadslede in de oven en vul de grootste schaal tot net onder de rand van de kleinere schaal met heet water.
  11. Laat garen tot de bovenkant goud geel is en bestrooi met de poedersuiker. Dien warm op.
Solo