Paneforte van Siena

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram bloem
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 200 gram fijne suiker
  • 250 gram gekonfijte vruchten
  • 150 gram hele amandelen
  • 4 eetlepels bittere cacao
  • gember
  • peper
  • kaneel
  • muskaatnoot
  1. Bereid siroop met de suiker, de honing en wat water en verwarm deze op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren. Wanneer de siroop kookt, van het vuur halen en 2 eetlepels cacao, de gekonfijte vruchten, de amandelen en de kruiden toevoegen. Doe er beetje bij beetje de gezeefde bloem bij en meng tot er een soepel, kleverig deeg ontstaat.
  2. Beboter een middelgrote (+/- 25 cm doorsnede) taartvorm en strooi er bloem op. Giet het deeg erin en laat 15 à 20 minuten bakken in een op 190° voorverwarmde oven. Laar afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. Strooi cacao over het gebak voor het opdienen.
Pascal Claessens