Pandorato met ham en mozzarella

95 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 koffielepels Bertolli rode pestosaus
  • Solo Frituurvet
  • 0.125 l melk
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • 8 sneetjes bruin toastbrood
  • 125 g mozzarella
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • peper van de molen
  • blaadjes basilicum
  • 2 eieren
  1. Ontkorst het brood en snij de mozzarella in acht plakjes.
  2. Bestrijk 4 sneetjes brood met de pestosaus, tot op 1 cm van de randen.
  3. Leg er een sneetje ham op en twee plakjes mozzarella.
  4. Kruid met peper en leg er dan een blaadje basilicum en een tweede sneetje brood op.
  5. Druk goed aan. Giet de melk in een diep bord en doop er de dubbele boterhammen aan alle zijkanten in.
  6. Druk goed samen en haal ze helemaal door de melk.
  7. Haal ze langs alle kanten door de bloem en leg ze in een diepe schotel.
  8. Klop de eieren los met wat peper en zout en giet ze over de boterhammen.
  9. Draai om en bedek ook zorgvuldig de zijkanten met ei. Laat even staan. Verhit ondertussen de Solo Frituurvet.
  10. ak de boterhammen aan twee kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Werk af met basilicum en serveer onmiddellijk met wat sla.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansSaladeHoofdgerecht