Pancakes

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram bloem
  • 1/2 liter karnemelk
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram boter
  • 1 snufje zout
  1. Hulpmiddelen
  2. Beslagkom
  3. Garde of mixer
  4. Koekenpan
  5. Voorbereiding
  6. Meng de ingrediënten met behulp van een mixer of keukenmachine.
  7. Laat het mengsel vervolgens een half uur rusten.
  8. Bereidingswijze
  9. Verhit een bakplaat of vlakke grillpan, eventueel ingewreven met olie.
  10. Schep met een juslepel zoveel beslag in de pan zodat een pancake ontstaat van ongeveer 10 cm doorsnede.
  11. Zodra de pancake luchtbelletjes gaat vertonen én de onderkant dit toelaat, de pancake direct omdraaien. Nu hooguit een minuutje wachten en de pancake is klaar.
  12. Dit herhalen tot dat het beslag op is.
  13. Serveertips
  14. Deze pancakes zijn lekker met mapple syrup, ahorn siroop of schenkstroop.
  15. Maar ook met bosfruit, mascarpone, banaan, aardbeien en slagroom.
Foodie_1