Paksoi met gehakt en taugé

37 15 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g rundergehakt
  • 2 kroppen paksoi
  • zout
  • gedroogde chilipeper
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 75 g taugé
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl suiker
  • 0.5 tl gemberpoeder
  1. Snijd de paksoi in brede repen.
  2. Bak in een droge wok het gehakt rul. Schep het uit de pan en kruid het met zout en chilipeper. Schenk het braadvocht weg en wrijf de wok schoon met een stuk keukenpapier.
  3. Verhit de vloeibare margarine in de wok en roerbak hierin eerst de witte repen paksoi gedurende 2 minuten. Voeg dan de groene repen toe en bak ze nog een minuutje mee. Voeg de taugé toe en roerbak nog eens een minuut.
  4. Schep het gehakt terug in de wok, samen met de sojasaus, suiker en gemberpoeder. Voeg 3 el water toe en roerbak het gerecht nog ongeveer 2 minuten.
Solo