Paëlla

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 1/4 kg inktvis
  • 1/4 kg gamba's
  • 1/4 kg venusschelpen
  • 12 mosselen
  • 6 langoesten
  • 6 kippenbillen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 klein blikje pimento morron
  • 1 klein blikje erwten
  • 1/4 kg vis (naar keuze)
  • 2 ontbijtkoppen rijst
  • safraan, zout en peper
  • 250 gram tomato frito
  • 2 l visbouillon
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  1. Kook de gamba's kort in 2l visbouillon. Haal ze uit de bouillon en bewaar de bouillon. Snij de rode en groene paprika in reepjes.
  2. In de paëllapan een bodem olijfolie verwarmen. Bak hierin eerst de kip goudbruin, dan de inktvis, de in stukken gesneden vis, de paprika's en de venusschelpen.
  3. Voeg 125 gram tomato frito toe en laat kort meebakken.
  4. Voeg 5 ontbijtkoppen visbouillon toe en breng aan de kook.
  5. Verdeel 2 ontbijtkoppen rijst over de pan en zet het vuur lager. Roer vanaf nu niet meer in de pan.
  6. Verdeel de erwten over de pan en voeg de safraan toe.
  7. Als de bouillon half opgeslorpt is worden de mosselen, de langoesten en de gamba's over de pan verdeeld. Laat verder sudderen tot de bouillon volledig opgeslorpt is.
  8. Versier de paëlla voor het serveren met de in slierten gesneden piemento morron en partjes citroen.
  9. Aandachtspunt indien de rijst niet helemaal zacht is en de bouillon volledig opgeslorpt is: haal de paëlla van het vuur en bedek de pan gedurende 5 à 10 minuten met aluminiumfolie zodat de damp niet kan ontsnappen.
Yamieke