Paëlla

17 75 0 5
Aantal personen:
  • 6 dl visbouillon
  • 25 mosselen
  • 4 el olijfolie
  • 200 gr kippefilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • peper en zout
  • 2 laurierbladen en verse tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 250 gr rijst
  • 1 doosje saffraan
  • 50 gr garnalen
  • 1 citroen
  1. Begin met de mosselen, Verwarm die tot ze openspringen;
  2. Haal er 6 uit hun schelp, hou de ander apart
  3. Doe het vocht bij de visbouillon
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak er de kipfilet, ui, knoflook en paparikareepjes in
  5. Voeg er daarna de tomatenstukjes, het zout en de kruiden aan toe en laat dat 15 min sudderen
  6. Doe er dan de rijst bij en meng alles goed om er daarna de visbouillon, wijn, saffraan, garnalen en mosselen bij te voegen
  7. Laat dat 3 tot 5 min goed koken
  8. Daarna moet je de pan zeker nog een half uurtje op een laag vuurtje zetten en kan je zalige paƫlla serveren met de resterende mosselen en partjes citroen
doreen_1