paella

260 35 4 5
Aantal personen:
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 2 knoflook teentjes
  • 250 gr rijst (paellarijst of voor risotto)
  • 3 kippenbillen in twee gesneden
  • 1/2 l kippebouillon ( water+1 tabletje) of gevogeltefond
  • 2 tomaten, gepeld en ontpit
  • 100 gr diepvries erwtjes
  • 8 gamba's
  • 600 gr mosselen
  • 250 gr inktvis ringen
  • 1/2 a 1 koffielp paprikapoeder
  • 2 capsule safraan
  1. Warm het water (microgolf) op en voeg het verbrokkelde tabletje, safraan en paprikapoeder toe. Roer om. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Verhit de olie in een tefalpaella- of hapjespan. Bak de kip aan tot ze bijna gaar zijn. Voeg de ui, paprika en look toe en laat een paar minuten stoven op middelmatig vuur. Steeds regelmatig omroeren. Rijst en tomaat toevoegen en nog even meebakken. Bouillon bijvoegen en kruiden met peper en zout. De nog bevroren erwtjes bijvoegen en aan de kook brengen. Gamba's en enkele mosselen opleggen. De rest van de mosselen onder tussen apart bereiden. Afdekken met aluminiumfolie of deksel zodat de pan goed afgesloten is. Ongeveer 30-35 min laten sudderen. Proef of de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is. Laat nog 5 min van het vuur afgedekt staan. Doe onder tussen de anderen bereide mosselen van hun schelp en leg mee in de schotel. Serveer eventueel met citroenpartjes. Tip: De kip kan vervangen worden door vis en inktvisringen. Combineer naar eigen keuze. Ook fijne sperzieboontjes kunnen bijgevoegd worden.
Nanske.