Paella met saffraan

439 60 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 100 g chorizo
  • 400 g kalkoenfilet
  • 1 klein pepertje
  • 2 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 1 kg mosselen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 g rijst
  • 2 capsules saffraanpoeder
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 l water
  1. Spoel de mosselen en zet ze in een ruime pan met een beetje water op het vuur. Laat ze onder gesloten deksel garen. Stoof intussen de ui en knoflook glazig in olijfolie en voeg er de rijst en saffraan aan toe.
  2. Haal de mosselen van het vuur, giet de jus over de rijst en vul aan met water.
  3. Voeg er de bouillonblokjes aan toe en laat de rijst onder gesloten deksel koken.
  4. Snij de kalkoen in blokjes en bak deze in de resterende olijfolie. Kruid ze met zout en peper.
  5. Snij vervolgens de chorizo in stukjes.
  6. Haal tot slot de rijst van het vuur, meng er de mosselen, chorizo en kip onder en strooi er de gesnipperde peper over.
Solo