Paella met kalkoen en chorizo

25 45 3 5
Aantal personen:
  • 300 gram rijst (langkorrelrijst of paellarijst)
  • 300 gram kalkoenborst
  • 400 gram chorizo (in plakjes)
  • 1 ui
  • 300 gram erwten (diepvries)
  • 4 tomaten (ontveld, ontpit, in blokjes)
  • 2 dl droge, witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt saffraan
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bosje peterselie (fijngehakt)
  • peper en zout
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de ui glazig.
  2. Voeg de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten toe en stoof kort mee.
  3. Giet de wijn erbij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.
  4. Giet de kippenbouillon bij de rijst en roer goed. Doe er de saffraan, knoflook, peper en zout bij. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken.
  5. Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Roer de kalkoenreepjes, chorizo en de rest vann de tomatenblokjes door de paella.
  7. Zet de pan nog 10 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Bestrooi met peterselie en serveer.
Lucasje