Paella Chris

20 50 2 5
Aantal personen:
  • 1 dubbele kipfilet
  • 1 kg mosselen
  • 400 gr scampi's
  • 300 gr inktvisringen
  • 350 gr rijst
  • 150 gr diepvrieserwten
  • 1 rode paprika
  • 100 cl kippebouillon
  • 2 teentjes look
  • 1 zakje amora kruidenmengeling paella
  • 1 ui
  1. neem een paellapan en doe olijfolie erin en warm die op.
  2. snij de kippefilet in blokjes en bak die goudbruin en haal ze er terug uit.
  3. doe in die zelfde pan terug wat olie en bak nu de paprika, ui, look en inktvis 2 min.
  4. doe nu de rijst en het kruidezakje erbij en meng nog 2 min.
  5. giet nu de bouillon erbij en laat 10 min zachtjes koken.
  6. doe nu de scampi's, kipfilet, gewassen mosselen en de erwten erbij.
  7. dek de pan af met foliepapier en zet 30 min in een voorverwarmde oven op 160°c .
  8. haal de pan na 30 min uit de oven en laat afgedekt nog 10 min rusten.
  9. en dan genieten van een mooie dag met een sangria erbij.
  10. smakelijk!!
christobal