paddestoelenmix met westmalle dubbel

7 20 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram shii take
  • 10 gram boschampignons
  • 100 gram kastanjechapignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram magere gerookte ham
  • 4 eetlepels roomboter
  • 1 takje tijm
  • 2 teentjes look (uitgeperst)
  • 1 flesje 30cl westmalle dubbel
  • 1 grote ui (klein gesneden)
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • peper en zout naar smaak
  1. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de paddestoelen zo snel mogelijk om en om.
  3. Doe er de ui, de knoflook, het takje tijm en de fijngesneden ham bij en laat dit een paar minuten stoven.
  4. Schenk er vervolgens de helft van het flesje bier bij, verwarm het en laat het wat inkoken.
  5. Roer de crème fraîche door de saus, verwijder het takje tijm en garneer met fijngehakte bieslook.
  6. Voeg naar smaak peper en zout toe.
wullum