paddestoelen alla bolognese

8 0 0 5
Aantal personen:
  • 3 el solo
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 g champignons, in vieren
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g blokjes tomaat uit blik
  • 1 el oregano
  • 450 g pasta
  • zout
  • peper
  • parmezaanse kaas
  1. Verhit de solo in een grote pan en fruit ui en knoflook zacht.
  2. Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur.
  3. Voeg tomatenpuree, tomaten en 1 el oregano toe.
  4. Draai het vuur laag en laat de saus afgedekt zacht koken.
  5. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook en kook de pasta al dente.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Laat de pasta uitlekken, schep hem op een schaal en voeg de saus toe. Schep alles om. Schep de pasta op borden en serveer hem met parmezaanse kaas.
sofied