Paddenstoelentaart

233 90 5 5
Aantal personen:
  • 200 g bloem
  • 125 g Solo in wikkel
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 600 g paddenstoelenmix (in plakjes)
  • 150 g roquefort
  • 50 g pecannoten
  • 1 eierdooier
  1. Doe de bloem, 100 g Solo, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom. Meng het geheel met je handen tot een grof broodkruim. Voeg 2 eetlepels koud water toe en maak ere en bal van.
  2. Verpak de deegbal in versheidfolie en laat minstens 30 minuten op een koele plek rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200º C.
  4. Verhit 25 g Solo in een grote pan en bak hierin al roerend de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Rol je zelfgemaakte deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van ongeveer 20 centimeter. Leg ze op een ingevette bakplaat.
  6. Verdeel de Roquefort in het midden van de deegrondjes en leg er de paddenstoelen en noten op. Zorg dat er een randje aan de buitenkant vrij blijft. Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open. Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi de eidooier eventueel met grof zeezout.
  7. Bak de taartjes in de oven in 30 à 35 minuten gaar en goudbruin.
vanessa coene