Paddenstoelenstroganoff

1 15 0 5
Aantal personen:
  • 275 gram meergranenrijst
  • 400 gram snijbonen
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel tomatenpurree
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 1 eetlepel kappertjes
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de snijbonen in 5 min. beetgaar.
  2. Halveer de champignons. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bestrooi de stroganoff met de kappertjes en serveer met de rijst en snijbonen.
Marloes2004