Video afspelen

Paddenstoelenstoemp

1204 25 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg bintjes
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 g champignons de Paris (witte)
  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g shiitakes
  • 1 klontje Solo in wikkel
  • 200 ml light room
  • 3 pijpajuintjes
  1. Schil de bintjes en snij ze in stukken. Kook ze in zo’n 20 minuten gaar in ruim water met de kippenbouillon.
  2. Verwijder de steeltjes van de shiitakes en borstel de witte champignons voorzichtig schoon. Snij alle paddenstoelen in stukjes en snipper de pijpajuintjes.
  3. Verhit de Solo in een koekenpan en bak de paddenstoelen in enkele minuten gaar. Kruid ze met peper en zout. Voeg er de light room en de pijpajuintjes aan toe .
  4. Giet de aardappels af en stamp fijn tot een puree. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en meng alles goed door tot je een smeuïge stoemp krijgt.
Solo