Paddenstoelencarpaccio

207 45 0 5
Aantal personen:
  • 150 g eekhoorntjesbrood
  • 350 g grote champignons
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vergine
  • 1 à 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepels groene pesto
  • 1 halve rode ui
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bosje bieslook
  1. Borstel de paddenstoelen schoon en snij eventuele donkere plekken weg. Verwijder het onderste stukje van de steel. Snij ze in de lengte in dunne plakken.
  2. Verdeel de plakken, elkaar iets overlappend over 4 borden.
  3. Roer een dressing van de olijfolie, balsamico, honing en pesto. Pel en snipper de ui, en roer die door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de dressing over de paddenstoelen, maar hou een paar eetlepels achter.
  5. Dek de borden af met versheidfolie en laat de paddenstoelen zo’n 30 à 45 minuten marineren.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Giet de laatste dressing over de carpaccio en strooi er de pijnboompitten over. Kruid nogmaals af met peper en zout. Werk af met de bieslook en een plakje gerookte ham.
vanessa coene