Paasnestjes - Rijke chocoladetaart

90 85 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Taart

  • 140 g Solo Patisserie
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 220 g gewone bloem
  • 3/4 tl natriumbicarbonaat
  • 60 g cacaopoeder
  • 200 ml zure room
  • 100 g gesmolten melkchocolade

Nestjes

  • 95 g gesmolten melkchocolade
  • 65 g cornflakes

Vulling

  • Chocolade-eitjes (witte, melk- en fondantchocolade)
  • 125 g pralines
  • 20 g witte chocoladekrullen
  1. Vet een ronde bakvorm met een diameter van 20 cm in en bekleed die met bakpapier.
  2. Neem een grote kom en meng alle cake-ingrediënten (Solo Patisserie, suiker, eieren, vanille-extract, bloem, cacaopoeder en zure room) samen tot een glad beslag.
  3. Doe het mengsel in de bakvorm, strijk de bovenkant vlak met de achterkant van een lepel en bak de taart voor 40-45 minuten in de oven. Om te weten of je taart klaar is, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan is de taart klaar.
  4. Plaats de taart op een rooster en laat volledig afkoelen.
  5. Plaats de taart op een dienbord en werk af met de 100 g gesmolten melkchocolade. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade mooi langs de zijkanten eraf druipt.  Laat de chocolade nu eerst hard worden.
  6. Meng vervolgens de cornflakes samen met de 95 g gesmolten melkchocolade.
  7. Breng het mengsel met een lepel aan op de taart om het nestje te maken.
  8. Vul het nestje met chocolade-eitjes en pralines.
  9. Werk tot slot af met de witte chocoladekrullen en dien op.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtLente