Paasnestjes met noten en chocolade

9 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Cupcakes

  • 165 g Solo Patisserie
  • 165 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 165 g zelfrijzende bloem
  • 2 el melk
  • 40 g fijngehakte gemengde noten

Nestjes

  • 110 g gesmolten fondantchocolade
  • 90 g Honey Loops
  • 30 g ongezouten geroosterde pindanoten

Vulling

  • 1 el fijngehakte gemengde noten
  • 100 g M&M's pinda
  • 25 g ongezouten geroosterde pindanoten
  1. Doe de Solo, de suiker, de eieren, het vanille-extract, de zelfrijzende bloem en de melk in een grote kom en klop dit samen tot een glad beslag.
  2. Meng de fijngehakte gemengde noten onder het beslag. 
  3. Plaats 12 papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak gedurende 25 minuten in de oven tot de cupcakes goudbruin zijn en sponsachtig aanvoelen. Plaats de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  4. Laat de chocolade smelten au bain-marie.
  5. Meng de Honey Loops en de pindanoten.  Giet er de gesmolten fondantchocolade over en roer om tot alles met een laagje chocolade bedekt is.
  6. Schep het mengsel op de cupcakes en maak er nestjes van.
  7. Strooi er de fijngehakte gemengde noten over en vul de nestjes op met een mengeling van M&M's en gewone pindanoten.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtLente