Paasnestjes met kleverige toffee

6 60 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:

Cupcakes

  • 125 g Solo Patisserie
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 grote eieren
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 300 ml kokend water
  • 150 g fijngehakte dadels zonder pit

Nestjes

  • 45 g suikerstroop
  • 45 g lichtbruine basterdsuiker
  • 25 g Solo Patisserie
  • 2 el dubbele room
  • 80 g Rice Krispies

Vulling

  • 15 g gesmolten melkchocolade
  • 100 g Rolo's
  • 25 g fudgestukjes
  1. Doe het water en de fijngehakte, pitloze dadels in een pan, breng aan de kook en zet het vuur lager.  Laat gedurende 10 minuten sudderen.  Doe de dadels in een schaal en laat ze afkoelen. 
  2. Doe de rest van de ingrediënten voor de cupcakes (de Solo, de suiker, het vanille-extract, de eieren, de bloem, het natriumbicarbonaat en de bakpoeder) in een grote kom en klop dit samen tot een glad beslag.
  3. Voeg de afgekoelde dadels toe en meng goed. 
  4. Plaats 12 witte papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak gedurende 25 minuten in de oven tot de cupcakes goudbruin zijn en sponsachtig aanvoelen. Plaats de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  5. Verwarm de suikerstroop, de basterdsuiker, de Solo en de room in een kleine pan op een laag vuur en roer regelmatig.  Breng het mengsel aan de kook en laat 2 minuten sudderen.  
  6. Haal de pan van het vuur, giet het mengsel over de Rice Krispies en meng alles goed door elkaar.
  7. Smeer het mengsel met de Rice Krispies op de bovenkant van de cupcakes en maak er nestjes van.  
  8. Laat de melkchocolade smelten au bain-marie.
  9. Sprenkel de gesmolten melkchocolade over de nestjes en vul ze op met de Rolo's en de kleine stukjes fudge.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtLente