Paaskuiken-cupcakes

54 55 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Cupcakes

  • 150 g Solo Patisserie
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem (of 150 g bloem met 1 tl bakpoeder)
  • Zeste van 1 citroen
  • Het sap van ½ citroen

Glazuur

  • 125 g Solo Patisserie
  • 350 g poedersuiker
  • Het sap van ½ citroen
  • Een beetje gele kleurstof

Decoratie

  • Kant-en-klaar, oranje glazuur
  • Kleine chocoladesnippers
  • 12 gele papieren cupcakevormpjes
  1. Plaats de gele papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven)/180°C/stand 4 (gasoven).
  2. Meng de Solo Patisserie en de suiker samen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt en voeg dan de citroenzeste toe.
  3. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed na elk ei.
  4. Meng de bloem en het citroensap onder het mengsel en roer goed tot je een egaal beslag krijgt.
  5. Verdeel het deeg over de papieren cupcakevormpjes en bak de cupcakes gedurende 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en sponsachtig aanvoelen.
  6. Plaats de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  7. Klop de Solo Patisserie, de poedersuiker en het citroensap op om het glazuur te maken.  Voeg wat gele kleurstof toe om tot een goudgeel glazuur te komen.
  8. Bedek de bovenkant van de cupcakes met het glazuur. Neem een spatel om het mooi uit te strijken.
  9. Rol wat van het oranje glazuur uit op je werkoppervlak dat je voordien bestrooid hebt met wat poedersuiker zodat het glazuur niet blijft kleven.  Snijd voor elk kuikentje 2 driehoekige voetjes uit met een scherp mes.  Snijd verder ook 2 driehoekige vleugeltjes uit en maak met het mes lijnen die de veren moeten voorstellen.
  10. Voor de bek snijd je een vierkantje uit en maak je diagonaal een inkeping.  Plooi zachtjes het vierkantje langs deze inkeping om zo een mooie bek te bekomen.
  11. Plaats 2 kleine chocoladesnippers op de cupcake als ogen en bevestig de bek, de voetjes en de vleugels op de cupcake.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtLente