Paashaas-cupcakes

64 55 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Cupcakes

  • 150 g Solo Patisserie
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g zelfrijzende bloem (of 150 g bloem met 1 tl bakpoeder)
  • 50 g geraspte witte chocoladeschilfers

Glazuur

  • 125 g Solo Patisserie
  • 350 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl afgekoeld gekookt water

Decoratie

  • 12 witte marshmallows
  • Roze hagelslag
  • 20 g gesmolten fondantchocolade
  • Roze suikerballetjes
  1. Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven)/180°C/stand 4 (gasoven).
  2. Doe alle ingrediënten voor de cupcakes in een grote kom en meng alles goed samen tot je een egaal cakebeslag krijgt.
  3. Verdeel het deeg over de papieren cupcakevormpjes en bak de cupcakes gedurende 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en sponsachtig aanvoelen. Plaats de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  4. Klop de Solo Patisserie, de poedersuiker en het vanille-extract op om het glazuur te maken.  Meng er ook het afgekoelde gekookte water onder zodat er een stroperig, smeerbaar glazuur ontstaat.
  5. Bedek de bovenkant van de cupcakes met het glazuur. Neem een spatel om het mooi uit te strijken.
  6. Neem een schaar of een mes en halveer een marshmallow en gebruik beide helften als oortjes. Strooi wat roze hagelslag in het midden van elk oor en bevestig de oren op de cupcakes.
  7. Teken de ogen van het paashaasje met de gesmolten chocolade. Gebruik hiervoor een tandenstoker.
  8. Maak ook het mondje met de gesmolten chocolade en bevestig een roze suikerballetje als neus op de cupcake.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtLente