Paascupcakes

3 50 3 5
Aantal personen:
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 115 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 20 gram vanillesuiker
  • 180 ml melk
  • 55 gram zure room
  • 2 eiwitten
  • 115 gram witte chocolade
  • 140 gram roomkaas
  • 3 eetlepel boter
  • 100 gram poedersuiker
  • vanille essence
  • paaseitjes
  • chocoladeschaafsel
  1. Bereidingswijze cupcakes
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Leg de papieren cupcake vormpjes in de muffinbakvorm
  4. Smelt de boter.
  5. Doe de suiker (180gr), vanillesuiker, melk, zure room en gesmolten boter in een mengkom en klop even los.
  6. Voeg hierbij de bloem en meng goed.
  7. Klop eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig onder het deeg. Meng niet te lang.
  8. Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de bakvormpjes.
  9. Bak de cupcakes ongeveer 20 a 25min in de oven.
  10. Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn.
  11. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  12. Bereidingswijze topping
  13. Smelt de witte chocolade op een zacht vuurtje.
  14. Eenmaal gesmolten, laat even afkoelen.
  15. Mix 3el zachte boter en roomkaas mooi romig.
  16. Voeg de vanille essence en gesmolten chocolade toe.
  17. Meng goed.
  18. Doe hierbij de poedersuiker en meng goed. Eventueel kan je hier nog gele kleurstof aan toevoegen.
  19. Laat de topping 20min opstijven in de koelkast en doe dan in een spuitzak met spuitmondje.
  20. Spuit toefjes van de topping op de cupcakes.
  21. Werk af met chocoladeschaafsel en paaseitjes.
  22. Bewaar de cupcakes koel.
Elien's Cuisine