Video afspelen

Paascupcakes met kokosnestjes

31 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 150 g Solo of Solo Patisserie
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 3 el kokosmelk
  • Crème & afwerking:
  • 250 g Solo of Solo Patisserie
  • 250 g poedersuiker
  • 30 g geraspte kokosnoot
  • paaseitjes (suiker of chocolade) om af te werken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de zachte Solo in een mengkom, samen met de kristalsuiker. Klop tot een romig mengsel. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix alles verder tot een glad beslag.
  3. Zeef de zelfrijzende bloem erbij en spatel ze eronder tot je een glad en luchtig cakebeslag hebt.
  4. Strooi de geraspte kokosnoot bij het beslag en meng opnieuw met de spatel.
  5. Zet papieren cups een cupcakebakvorm. Vul elk exemplaar voor 2/3 met het kokosbeslag.
  6. Bak de cupcakes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de satéprikkertest om te controleren of ze gaar zijn. Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster.
  7. Maak intussen de crème. Doe de zachte Solo samen met de poedersuiker in een mengkom en meng tot een gladde crème. Knip het topje van een plastic spuitzak en stop er een fijn rond spuitmondje in. Schep de crème in de spuitzak en leg die even in de koelkast, zodat de crème kan opstijven.
  8. Rooster de geraspte kokosnoot goudbruin. Roer regelmatig en let op voor aanbranden. Strooi de kokos op een bord en laat afkoelen.
  9. Spuit op de rand van elke cupcake enkele toefjes van de crème. Strooi geroosterde kokos over elke cake, tot je bovenaan een mooi vogelnestje krijgt. Leg in elk nestje één of meer paaseitjes en serveer ze aan je gasten.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht