Paascupcakes met chocolade

142 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Cupcakes:
  • 115 g Solo
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 115 g zelfrijzende bloem, gezeefd met
  • 1 el cacao, en
  • 0.5 tl bakpoeder
  • Chocoladeglazuur:
  • 85 g Solo
  • 1 -2 el melk
  • 1 opgehoopte el cacao
  • 225 g poedersuiker, gezeefd
  • Als decoratie:
  • mini-chocoladepaaseitjes
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C voor een conventionele oven, 170 °C voor een heteluchtoven, stand 5 voor een gasoven.
  2. Doe alle cupcake-ingrediënten samen in een mengkom en meng ze grondig met een houten lepel, ongeveer 2 à 3 minuten. Plaats met een theelepel hoopjes deeg in 18 - 20 papieren cupcakevormpjes of in 12-14 muffinvormpjes en zet deze op een bakplaat of in een cupcake- of muffinvorm.
  3. Bak 15 - 20 minuten op de tweedehoogste plank van de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een bakrooster.
  4. Doe voor het chocoladeglazuur alle ingrediënten in een mengkom en klop tot een gladde massa. Spreid het glazuur over de cupcakes of maak er met een spuitzak nestjes bovenop, en decoreer met paaseitjes.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht