Paascake

28 90 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Cake:
  • 125 g Solo op kamertemperatuur
  • 312 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl (5 ml) amandelessence
  • 625 g bloem
  • 0.5 tl zout
  • 3 tl bakpoeder
  • 167 ml melk
  • Glazuur:
  • 375 g Solo
  • 750 g poedersuiker, gezeefd
  • 2 tl (10 ml) vanille-essence
  • Melk, om te verdunnen
  • Extra:
  • 2 bakvormen in de vorm van een half ei (te huur bij gespecialiseerde bakwinkels)
  • 5 –6 druppels roze voedingskleurstof
  • suiker- of chocoladeversieringen
  • kleine paaseitjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de Solo romig, voeg er de suiker beetje bij beetje aan toe en klop tot het geheel licht en romig is. Voeg de amandelessence toe.
  3. Klop de eieren op en roer ze onder het Solo-mengsel. Roer tot een gladde massa.
  4. Zeef de droge ingrediënten samen in een kom, en voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten en de melk toe aan het Solo-mengsel. Meng voorzichtig maar grondig.
  5. Giet het deeg in de ingevette paaseivormen en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Voor het glazuur: klop de Solo romig tot hij lichter wordt van kleur.
  7. Voeg al kloppend de poedersuiker toe, tot alles goed gemengd is.
  8. Voeg de vanille-essence en wat melk toe om een gladde massa te verkrijgen.
  9. Afwerking: plak de 2 halve eieren aan elkaar met wat glazuur. Leg de cake op een bord of schaal bekleed met zilverpapier. Overgiet volledig met wit glazuur.
  10. Voeg aan het overblijvende glazuur wat voedingskleurstof toe. Wij gebruikten een spuitzak met een spuitmond om de strepen te tekenen. We gebruikten ook een diepvrieszakje: giet er wat glazuur in. Duw alle glazuur in één hoek en knip het hoekje eraf met een scherpe schaar. Ziezo: een wegwerpbare spuitzak. Je kan strepen tekenen, stippen of kronkellijntjes. Decoreer met suiker- of chocoladeversieringen.
  11. Versier de rest van het bord met kleine paaseitjes.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht