Paas-Lentesalade met geroosterde kip & kiwi bij de brunch

11 15 4 5
Aantal personen:
  • 3 citroenen
  • 600 gr kipfilet in reepjes
  • 7 el olijfolie
  • 4 teen knoflook geperst
  • peper & zout
  • 150 gr jonge bladsla of ijsbergsla
  • 4 kiwi in plakjes
  • 150 gr gele cherry tomaatjes gehalveerd
  • 150 gr rode cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 el honing
  • 3 el verse tuinkruiden gehakt
  • 2 tl (grove) mosterd
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
  2. Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olie, het sap van de twee citroenen, de citroensrasp, knoflook en peper en zout naar smaak.
  3. Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van een lage ovenschaal. Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
  5. Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de tomaatjes over een mooie grote schaal.
  6. Pers de laatste citroen uit. Klop 2-3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de honing, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing.
  7. Breng de dressing op smaak met peper en zout en sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven. Je kunt ook voor knapperige ijsbergsla kiezen.
  8. Tip:
  9. Voor de kinderen: maak de lentesalade voor de kinderen nog wat zoeter en fruitiger door de tomaatjes te vervangen door stukjes (verse) ananas.
  10. Bron: C1000 Paasmagazine 2008 aangepast Eigen foto
Love to Cook