paardeworsten

13 60 5 5
Aantal personen:
  • 15 st 2 kg paardeworsten
  • 1 200 ml gepelde tomaten
  • 2 grote uien
  • 3 wortelen
  • 4 selderstengels
  • 1 250 gr champignons
  • peper
  • zout
  • cayenne peper
  • 2 teentjes look
  • solo
  • laurier
  • thym
  • 4 groentebouillon blokjes
  1. 1.Braad in een pan de worsten in solo boter bruin langs beide kanten.laat na het bakken de worsten het vet uitlekken
  2. spoel de groenten en snij ze in stukken naar eigen grootte.
  3. Laat in een kookpan boter smelten en stoof er de groenten in samen met de look , laurier en de thym en een beetje water.
  4. Leg de worsten er in en giet er water bij tot ze onder staan voeg er de bouillon blokjes bij alsook de gepelde tomaten.
  5. laat nu de worsten sudderen op een laag vuurtje tot ze gaar zijn (ong 40 min)
  6. saus dikken en kruiden met peper en zout en pikanter maken met de cayennepeper naar eigen smaaklekker met brood of frieten
redkardi