Ovenschoteltjes van scampi in 't groen

5 40 0 5
Aantal personen:
  • 20 scampi
  • 8 bolletjes bladspinazie (diepvries)
  • 8 el room
  • 3 el Grana Padanokaas, schilfers
  • 4 el olijfolie
  • Rucolapesto:
  • 50 gr rucola
  • 1/2 teentje knoflook, gepeld
  • 50 gr dennenpitten
  • 75 gr geraspte parmezaan
  • 4 el notenolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het vocht kan wegvloeien.
  2. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  3. Verwijder de steeltjes van de rucola.
  4. Verwarm de oven voor op 180°.
  5. Rooster de dennenpitten zonder vetstof in een antikleefpan, laat afkoelen.
  6. Bereid de rucolapesto: mix met een staafmixer de rucola, het halve knoflookteentje en de dennenpitten fijn samen met de notenolie.
  7. Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met pezo.
  8. Giet 1 eetl. olijfolie in 4 kleine ovenschaaltjes.
  9. Druk de ontdooide spinazie uit om het meeste vocht te verwijderen.
  10. Schik telkens 2 bolletjes in elk ovenschaaltje.
  11. Verdeel er 2 eetlepels room over per schaaltje en kruid met pezo.
  12. Leg in ieder schaaltje 5 scampi boven op de spinazie en verdeel er de rucolapesto over.
  13. Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 25 min in de voorverwarmde oven.
  14. Versier met de schilfers Grana Padanokaas en dien onmiddellijk op met vers stokbrood.
  15. Dit gerecht kan u makkelijk op voorhand maken, u moet het enkel nog in de oven te steken als u aan tafel wil gaan.
Victor S.