Ovenschotel van zoete aardappel, paprika en couscous met pittige saus

13 40 5 5
Aantal personen:
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 200 g couscous
  • enkele takjes citroengras
  • 100 gr mayonaise
  • halve limoen
  • 1 mp harissa
  • 4 lente-uitjes
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 rode uien
  • 100 ml sojaroom
  • 2 cm gember
  1. Verwarm de oven voor op 200┬░
  2. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking
  3. Schil de bataten en snij ze in blokjes van 1 cm. Snij de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze eveneens in kleine blokjes. Doe beiden in een grote ovenschaal.
  4. Bestrooi de bataat en paprika met komijn, koriander, paprika, peper en zeezout en overgiet met olijfolie en sojasaus
  5. Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Snij ondertussen de lente-uitjes in dunne plakjes. Voeg de couscous en lente-uitjes bij de nog warme bataat en paprika en meng alles goed.
  7. Voor de saus: Pel en snipper de rode ui. Meng de ui met de rest van de ingredi├źnten en mix, met behulp van de staafmixer of in de blender, tot een gladde saus.
  8. Serveer de saus bij de ovenschotel en werk het bord af met enkele blaadjes citroenmelisse.
femke sermeus