Ovenschotel uit de zee met venkel, tomaat , prei en kabeljauw

15 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 grote rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 3 venkelknollen
  • 2 tomaten
  • 1 prei in halve ringetjes
  • 50 gr bloem
  • 40 gr boter
  • 500 ml melk
  • 650 gr kabeljauwfilet
  • 4 takjes dille fijngesneden
  • 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 citroen
  • olie om in te bakken
  1. Verwarm de oven voor op 170 ÂșC.
  2. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de venkel en de uisnippers ca 10 min . Voeg dan de knoflook en de prei toe. en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Gaar de bloem in circa 2 minuten. Schenk al roerend met een garde de melk erbij en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  5. Snijd de vis in grove stukken.
  6. Snijd de dille fijn.
  7. Snijd de tomaten in dikke plakken van 1/2cm
  8. Roer de vis en de dille door de saus.
  9. Voeg de vis toe aan de saus en laat enkele minuten garen. Voeg dan de groente toe en meng alles goed met elkaar.
  10. Schep het mengsel in een ovenschaal, bedek met de plakken tomaat en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrooi met peper en zout.
  11. Bak de ovenschotel in de oven in circa 30 minuten.
  12. Snijd de citroen in partjes. Garneer de schotel met een toefje venkelgroen.
  13. Verdeel de ovenschotel over borden. Leg de citroenpartjes ernaast.
Love to Cook