Ovenschotel met zoete aardappel en lamsgehakt

29 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 750 g zoete aardappels
  • 1 pakje Solo Crèmefine Cuisine 200 ml
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 2 sjalotten
  • 1 el Solo margarine
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 2 peren
  • 3 el paneermeel
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en prak met Solo Crèmefine Cuisine tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zeezout.
  3. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof aan in Solo en voeg het lamsgehakt en de tijmblaadjes toe. Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
  4. Schil de peer en snijd ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat Solo en schep het lamsgehakt erin. Schik de plakjes peer erop en schep er een laag zoete aardappelpuree overheen. Bestrooi met een laagje paneermeel.
  5. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven en laat goudbruin bakken.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht