ovenschotel met worst en wortelen en gebakken aardappelen

6 90 3 5
Aantal personen:
  • 2 rode uien
  • 1 glas witte wijn
  • 4 dikke boerenworsten
  • boter
  • 1 koffielepel witte suiker
  • peper en zout
  • 8 jonge wortelen
  • aardappelen
  1. verwarm de oven op 200 gradenkuis de rode ajuinen snijd ze in de helft en dan in sliertjes
  2. kuis de wortelen en snijd ze in grove stukken
  3. schil de aardappelen en kook de aardappelen, giet ze af
  4. stoof de wortelen in boter en zet ze juist onder met water, laat ze gaar stoven
  5. bak de worsten aan ( niet doorbakken)
  6. bak de rode ajuinen gaar in boter en blus met het glas witte wijn en laat een 10 min stoven
  7. leg de ajuinen onderaan in een ovenschotel
  8. leg daar de voorgebakken worsten op en de wortelen
  9. bak de aardappelen aan in de pan van de ajuinen met boter
  10. doe de gebakkken aardappelen in de schotel en zet 20 min in een oven van 200 graden
pauleke