Ovenschotel met witte kool

43 60 3 5
Aantal personen:
  • 1/3 witte kool
  • 500 gr gehakt
  • 1 kg aardappelpuree (vers of zakje)
  • boter
  • 1 fijngehakte ui (kerriesaus)
  • 1 kl kerriepoeder (kerriesaus)
  • 50 gr boter (kerriesaus)
  • 50 gr bloem (kerriesaus)
  • 2,5 dl kippenbouillon (kerriesaus)
  • 2,5 dl volle melk (kerriesaus)
  1. - snij de witte kool in repen en blancheer in licht gezouten kokend water, laat uitlekken
  2. - bak het gehakt rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, breng op smaak met peper en zout
  3. - stoof voor de kerriesaus de ui even aan in de boter, laat licht kleuren, voeg de bloem toe en roer er het kerriepoeder door; laat even bakken en voeg dan de bouillon en de melk geleidelijk, onder voortdurend roeren toe; laat de saus doorkoken en kruid met peper en zout
  4. - maak de aardappelpuree volgens smaak (vers of uit een zakje)
  5. - vul de vuurvaste schotel met een laag gehakt, leg daarop de witte kool, overgiet met kerriesaus en dek af met aardappelpuree
  6. - strijk de puree met een vork glad, leg er enkele nootjes boter op en plaats 40 min in een voorverwarmde oven van 180°C
Lydievr