Ovenschotel met ricotta,spinazie en tomaat

27 30 5 5
Aantal personen:
  • 600 gr verse spinazie
  • peper en zout
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 teen knoflook geperst
  • 6 tomaten in plakken
  • 250 gr ricotta
  • 4 eieren
  • 75 gr parmezaanse kaas of pecorino kaas geraspt
  1. Verwarm de oven voor op 200 gr Roerbak de spinazie met 2 uitgeperste tenen knoflook,gemalen peper en nootmuskaat.Je kunt ook diepvries spinazie gebruiken,maar knijp er dan het vocht goed uit.
  2. Klop de ricotta met de eieren en de parmezaanse kaas.
  3. Roer er de spinazie wat peper en zout door en doe de massa over in een ingevette ovenschaal.
  4. Dek de schaal af met plakken tomaat en strooi er nog wat parmezaanse kaas over. Een kwartiertje in de oven ,totdat de tomaten een mooi kleurtje hebben. En dan smullen
  5. .Twee dagen geleden dit recept uitgeprobeerd. Het was een succes. Ondanks dat we allebei van een lekker stukje vlees en vis houden hebben we dat niet gemist bij dit gerecht. Door het gestolde ei was het geheel stevig en leek het of je een stuk hartige taart at. Ik heb wel ruim 10 min langer dan het recept aangeeft in de oven gelaten.
Love to Cook