Ovenschotel met puree, prei en zalm

5 90 4 5
Aantal personen:
  • 4 st. Zalm
  • 1 kg. aardappelen
  • 2 Prei stengels
  • P&Z
  • nootmuskaat
  • 150 ml. halfvolle melk
  • 150 ml. Water
  • maïzena
  • ovenschaal
  • gemalen kaas
  1. - Schil en was de de aardappelen snij in stukken, kook gaar en maak er puree van.
  2. - Stoom de zalm tot het gaar is.
  3. - snij de prei doormidden en in stukken van 3cm, bak in boter, kruid met P&Z en nootmuskaat tot het gaar is.
  4. - doe de melk en het water samen giet bij de prei en dik met maïzena kruid nog wat bij.
  5. - doe de gestoomde zalm in stukjes.
  6. - Neem de ovenschaal doe een fijn laagje puree dan de prei met saus, dan de zalm stukjes, en de rest van de puree erboven op strooi er de gemalen kaas op steek in de oven tot er een licht korstje op komt.
Sandra.