Ovenschotel met pasta en kip

84 30 3 5
Aantal personen:
  • 600 gr kipfilet en 100 gr in blokjes gesneden gekookte ham
  • 300 gr diepvrieserwtjes en 500 gr champignons
  • 200 gr kruidenkaas en 50 gr geraspte kaas
  • 400 gr spirelli pasta en 2 eetl boter
  • 50 gr rozijnen en 1.5 dl kippenbouillon
  1. Snij de kipfilets in blokjes van 3 cm.
  2. - Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat de erwtjes meekoken. Giet af.
  3. - Snij de champignons in schijfjes.
  4. Smelt de boter in een braadpan. Bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de schijfjes champignon toe en kruid met tijm. Bak gedurende 5 min. op een matig vuurtje.
  6. . Schep de stukjes kip en de champignons in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.
  7. Meng de verse kaas en de rozijntjes met het braadvocht van de kip. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.
  8. Meng de pasta met erwtjes onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over. Bestrooi met geraspte kaas.
  9. Zet 15 min. onder de grill in een op 180 °C voorverwarmde oven.
hildeke3105