Ovenschotel met lam en groenten

1 0 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg lamsvlees
  • 6 grote tomaten
  • 6 grote aardappelen
  • 4 grote preien
  • 2 groene paprika's
  • zout en peper
  • 4 teentjes knoflook
  • rozemarijntakjes
  • basilicum
  • peterselie
  • 2 el olijfolie
  1. Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
  2. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ook deze in blokjes.
  4. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne reepjes.
  5. Hol de paprika's uit en snijd in dunne reepjes.
  6. Zet alle groenten in ruim kokend water.
  7. Wrijf het vlees in met wat knoflook en zout, schroei het in de olie aan alle kanten dicht en doe in een vuurvaste kom.
  8. Laat de groeten goed uitlekken en leg ze op het vlees en gebruik de aardappelen als bovenlaag.
  9. Voeg voldoende zout en peper toe, leg de kruiden erop en strooi de knoflook er over. Voeg nog een scheutje water toe en bak het gerecht anderhalf uur in een voorverwarmde oven van 200°c tot alles gaar is.
Mystica