Ovenschotel met kip

34 45 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr kipfilet
  • 3 stengels witte selder
  • 4 grote wortelen
  • 250 gr Parijse champignons
  • 2 dl kippenbouillon
  • 500 gr aardappelen
  • scheutje melk
  • solo, bakken en braden
  • 2 el vers gehakte krulpeterselie
  • nootmuskaat
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  • solo vloeibaar
  1. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Schil de aardappelen, snij in stukken, spoel ze onder stromend water, kook ze gaar in gezouten water.
  3. Kuis de selder, schil de wortelen, borstel de champignons zuiver.
  4. Snij selder, wortelen en champignons in niet te kleine stukken.
  5. Smelt een soeplepel solo in een diepe pan en stoof hier de groenten in aan, kruiden met pezo.
  6. Blus met de kippenbouillon en laat zachtjes inkoken.
  7. Smelt ondertussen een soeplepel solo in een andere pan en bak hierin de kipreepjes goudbruin, kruiden met pezo.
  8. Giet ondertussen de aardappelen af, laat even uitdampen op het nog warme vuur.
  9. Pureer de aardappelen met een scheutje melk, kruid af met nootmuskaat en pezo.
  10. Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  11. Doe de groenten in de ovenschaal, verdeel er de kipreepjes over en vervolgens een laagje puree.
  12. Verdeel wat vlokjes solo over de puree en laat ongeveer 25 minuten gratineren onder de grill van de oven, tot de puree een mooi bruin korstje heeft.Tip: dit gerecht kan je ook uren op voorhand maken, dan wel een 15 tal minuten in een voorverwarmde oven van 180┬░plaatsen en daarna nog 5 minuutjes onder de grill, tot de puree een mooi korstje heeft.
Victor S.