ovenschotel met kabeljauwfilet en spinazie

21 60 4 5
Aantal personen:
  • 800 GR kabeljauwfilet (diepvries Kelvin)
  • 800 GR spinazie in porties (diepvries, Ringis)
  • 800 GR aardappelen
  • 150 GR geraspte gruyère
  • 4,5 eetlepel boter
  • 1/2 liter melk
  • 3 EL bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. voorbereiding
  2. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook gedurende ongeveer 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Stoom de kabeljauwfilets 15 minuten gaar boven kokend water.
  4. Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp er het meeste vocht uit.
  5. Bereiding (15 minuten en 30 minuten in de oven)
  6. Smeer een ovenschotel in met 1/2 EL boter. Verdeel de spinazie over de bodem en schik de stukken kabeljauwfilet er naast elkaar op.
  7. Maak de witte saus Smelt 3 EL boter in een grote kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er de koude melk bij. Blijf stevig roeren om klonters te voorkomen. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de saus over de vis.
  8. Pureer de aardappelen, roer er 1 EL boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  9. Verdeel de puree over de vis in de ovenschotel. Bestrooi met de gruyère en schuif in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Zet de laatste 2à 3 minuten de grill aan.
NelekeP