OVENSCHOTEL MET HAM EN PAPRIKA

2 0 0 5
Aantal personen:
  • 400 gram aardappellen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 200 gram gekookte ham
  • 400 gram creme fraiche
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  1. Schil de aardappels met de dunschiller en maak er met de BB schaaf dunne plakjes van. Spoel ze af met warm water en schik ze in de Ultrapro schaal.
  2. Plaats de schaal afgedekt in de magnetron, 4 minuten op vol vermogen.
  3. Hak de paprika en de ham in de Quickchef in blokjes. Rasp de kaas in de raspmolen. Giet de aardappelen af en voeg de ham met paprika toe. Roer ongeveer 2/3 van de geraspte kaas erdoor met de spatel.
  4. In de quickshaker de crème fraîche met eieren, zout, peper en nootmuskaat los shaken. Giet dit mengsel over de massa in de Ultrapro.
  5. De rest van de kaas bestrooien en onafgedekt in de combimagnetron verwarmen. Stand half vermogen en 180°C gedurende 20 minuten.
  6. Als de Ultrapro wordt gebruikt kunt u deze ook 10 minuten in een voorverwarmde oven (225°C) plaatsen voor een ‘korstje’. Let op NOOIT onder de grill!
Marloes2004