Ovenschotel met gehakt

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen in schijfjes
  • 800 gram gehakt
  • 400 gram wortelschijfjes
  • 400 gram erwtjes diepvries
  • 1 grote gesnipperde ui
  • peper
  • zout
  • italiaanse kruidenmix
  • 6 kl tomatenpuree
  • 25 cl water
  • 100 gr geraspte kaas
  1. Breng water aan de kook en kook de aardappelschijfjes 5-6 minuten.
  2. Breng een 2de kom water aan de kook en kook hierin de wortelen en erwtjes gedurende 5-6 minuten.
  3. Smelt wat boter in een pan en voeg de gesnipperde ui toe en laat deze glazig bakken.
  4. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Kruid bij met peper, zout en de italiaanse kruidenmix.
  5. Giet vervolgens de aardappelschijfjes, wortelen en erwtjes af en laat goed uitlekken.
  6. Voeg de wortelen en erwtjes toe aan het rul gebakken gehakt, samen met de tomaten puree en het water en laat nog even stoven.
  7. Neem een ovenschaal en schik hierin de aardappelschijfjes, en doe er het gehaktmengsel bovenop.
  8. Werk af met geraspte kaas en zet nog 25 min in een op 180° voorverwarmde oven.
  9. Smullen maar!
Monsterbaby